Pokud se tyto látky nepoužívají, minimalizuje se jejich výskyt v konečném produktu, a proto jsou biopotraviny kvalitnější a zdravější.
Ministerstvo zemědělství charakterizuje biopotraviny takto:
– biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, ve kterém se hospodaří šetrným způsobem
– při jejich výrobě se nepoužívají pesticidy, umělá hnojiva a geneticky modifikované organismy
– zvířata se chovají s možností výběhu nebo pastvy, krmí se přirozenými krmivy bez stimulátorů růstu a hormonálních přípravků
– při zpracování biopotravin nejsou použita umělá barviva, dochucovadla a další cizorodé látky
– každá biopotravina musí mít certifikovaný původ, který je přísně kontrolován
Z výše uvedeného je jasné, že biopotraviny jsou mnohem zdravější než potraviny vyráběné standardními postupy. Kromě toho je třeba zdůraznit, že biopotraviny jsou chutnější než konvenční potraviny, což poznáte nejvíce na mase, vajíčkách, mléčných výrobcích, ale i na ostatním.
Pro koho jsou tedy bio potraviny určené?
Vzásadě pro každého, kdo chce jíst zdravě a pro toho, kdo chce poznat opravdovou chuť.
Už dlhšiu dobu sa snažím obmedziť potraviny zo supermarketov, BIO potraviny sú pre mňa sú základ. Mojim ranným rituálom sa stala šťáva GOJI.