hagiwara_vyzkum

Kdo je dr. Yoshihide Hagiwara

Otec zelené šťávy

Japonský lékař, farmaceut a odborník na zelenou výživu dr. Yoshihide Hagiwara je v oboru zelených potravin světově uznávanou autoritou. Příběh zelené šťávy Green Magma je vlastně příběhem jeho života. Již jako mladý absolvent farmaceutické fakulty na sebe dr. Hagiwara upozornil, když vyvinul několik úspěšných léků. Postupem času se stal majitelem jedné z největších farmaceutických společností v Japonsku. Pro množství práce však zanedbával vlastní životosprávu – spal 3 hodiny denně a živil se hamburgery, rýží s kari a limonádou.

Ani zde na sebe výsledky nenechaly dlouho čekat. Zešedivěl, vypadaly mu zuby a ocitl se na pokraji fyzického i psychického kolapsu, neschopný dále řídit svoji firmu. Bylo mu 38 let. Jako lékař a farmaceut brzy poznal, že na jeho zdravotní stav nemá „syntetická“ medicína lék. Nemoc se však stala zlomovým bodem jeho života. Při hledání léku na svoje zdravotní potíže se začal intenzivně zabývat tradičními přírodními léčebnými zdroji: čínskými bylinami a racionální výživou. Prozkoumal a otestoval přes 200 zelených (chlorofyl obsahujících) rostlin. Rostliny lisoval a pracoval s jejich šťávami. Testy jej jednoznačně zavedly k obilovinám, z nichž nejoptimálnější svou komplexností, vyváženým obsahem výživných látek i přijatelnou chutí byly listy mladého ječmene. Výsledkem jeho mnohaletého úsilí nalézt perfektní potravinu s léčebnými účinky byl extrakt zeleného ječmene v prášku, který nazval Green Magma. Chuťově připomíná zelený čaj, čerstvý hrášek nebo špenát. Navíc se pro svou snadnou přípravu hodí do naší uspěchané doby, protože jeho rozmíchání ve vodě trvá jen několik vteřin, a prášek, je-li správně skladován, má velmi dlouhou trvanlivost.
Přínos dr. Hagiwary nebyl jen v objevení kladných komplexních účinků mladého ječmene na lidské zdraví, ale také ve vyvinutí šetrné technologie zpracování a unikátní receptury, umožňující jeho komerční využití a zpřístupnění široké veřejnosti. Za svou práci byl během života několikrát oceněn prestižními cenami japonské a brazilské vlády.

Nemoc se však stala zlomovým bodem jeho života. Při hledání léku na svoje zdravotní potíže se začal intenzivně zabývat tradičními přírodními léčebnými zdroji: čínskými bylinami a racionální výživou. Prozkoumal a otestoval přes 200 zelených (chlorofyl obsahujících) rostlin. Rostliny lisoval a pracoval s jejich šťávami. Testy jej jednoznačně zavedly k obilovinám, z nichž nejoptimálnější svou komplexností, vyváženým obsahem výživných látek i přijatelnou chutí byly listy mladého ječmene. Výsledkem jeho mnohaletého úsilí nalézt perfektní potravinu s léčebnými účinky byl extrakt zeleného ječmene v prášku, který nazval Green Magma. Chuťově připomíná zelený čaj, čerstvý hrášek nebo špenát. Navíc se pro svou snadnou přípravu hodí do naší uspěchané doby, protože jeho rozmíchání ve vodě trvá jen několik vteřin, a prášek, je-li správně skladován, má velmi dlouhou trvanlivost.
Přínos dr. Hagiwary nebyl jen v objevení kladných komplexních účinků mladého ječmene na lidské zdraví, ale také ve vyvinutí šetrné technologie zpracování a unikátní receptury, umožňující jeho komerční využití a zpřístupnění široké veřejnosti. Za svou práci byl během života několikrát oceněn prestižními cenami japonské a brazilské vlády.


Jemná šťáva jedinečným způsobem uchovává svou výživnou hodnotu. Je to díky originální patentované technologii zpracování, ale také díky jedinečnému složení. Je to ovoce několika desetiletí intenzivního výzkumu vědeckého týmu Dr. Yoshihide Hagiwary. Dr. Hagiwara nejprve potvrdil srovnávacím studiem výjimečnost ječmenné trávy mezi jinými potravinami. Unikátní složení, bohatost živin a jejich vyváženost z této rostliny učinily skutečný zelený poklad. Další otázkou bylo, jak tento poklad vytěžit a uchovat v co nejvyšší kvalitě. Bylo potřeba vyřešit několik těžkých problémů. Jak uchovat látky živé? Jak chránit jemné ingredience během procesu zpracování? Jak tuto potravinu zpracovávat šetrně a kvalitně ve větším množství? Ve skutečnosti se jedná o celý komplex řešení a technologických postupů. Výsledkem je světově uznávaný a oceňovaný produkt Green Magma.

V čem je sušená šťáva ze zeleného ječmene tak výjimečná?

Svým komplexním působením. Za nejvýznamnější je považován antioxidační efekt. Desítky antioxidantů: beta karoten, vitamín C, vitamín E, chlorofyl, kataláza, superoxydismutáza (SOD), glykosylisovitexin (GIV). GIV je antioxidant rozpustný ve vodní i tukové bázi. Je obsažen v Green Magma a má výrazný efekt při ochraně lipidů – tuků. Tím významně přispívá k prevenci peroxidace tuků. Snižuje množství aldehydů a jiných jedovatých látek, které vznikají působením volných radikálů. Green Magma také obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků, které jsou životně důležité pro náš metabolismus.


Dr. Hagiwara vložil do výzkumu velké finanční částky. Vědecké studie o ječmenné trávě, jak v USA tak v Japonsku, potvrdily mimořádný význam ječmene pro výživu člověka. Všechny studie nezávisle potvrdily pozitivní vliv Green Magma na hladinu životní energie, vzhled a pružnost pokožky, kvalitu vlasů a nehtů, celý trávicí proces. To vše je důkazem excelentní schopnosti vyživovat a efektivně chránit.

Mohlo by vás zajímat:

V čem je zelený ječmen tak vyjímečný?

Be Sociable, Share!